Despre Noi

Cum Functioneaza

  • Pacienţii şi familiile lor se pot adresa  direct la Vlad Medica pentru a primi îngrijirea medicală şi paliativă;
  • O mare parte dintre bolnavii incurabili în stadii avansate nu ştiu că pot apela la serviciile noastre şi nu cunosc beneficiile pe care îngrijirea medicală şi paliativă le poate aduce;
  • Traseul lor începe de la medicul de familie care îi îndrumă apoi spre specialiştii din spitalele şi policlinicile publice. Din acest punct, oricare dintre colegii din sistemul public de sănătate va îndruma pacientul, atunci când este cazul, spre îngrijri medicale la domiciliu;
  • În momentul în care pacienţii sau aparţinătorii lor se prezintă la sediul nostru, solicitând îngrijirea la domiciliu, sunt luaţi în evidenţă, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, echipele noastre să înceapă vizitele medicale la domiciliu a căror frecvenţă va fi stabilită în funcţie de necesităţile de îngrijire medicală.
  • Prima vizită este făcută de medic pentru a evalua starea pacientului şi a stabili planul de tratament.
  • Planul de tratament poate fi stabilit în prealabil şi de medicul de familie sau medicul specialist, medicul firmei doar urmărind şi informându-i pe aceştia despre starea şi evoluţia bolii pacientului.
  • Vizitele următoare, fie ale medicului, fie ale asistentului medical, se stabilesc împreună cu pacientul şi familia. În plus, ori de câte ori este nevoie, bolnavii şi familiile lor vor primi sprijin din partea asistentului social, a psihologului sau a preotului, în funcţie de disponibilitatea şi convingerile religioase ale pacienţilor şi ale membrilor familiei.
  • Vizitele medicale la domiciliu urmăresc de fapt îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavului prin alinarea suferinţei fizice, psihice şi spirituale. Medicii şi asistenţii medicali administrează tratamentul care controlează simptomele şi alină durerea, îngrijesc stomele şi escarele, instruiesc familia cu privire la modul în care trebuie asistat bolnavul şi comunică în permanenţă cu pacientul despre evoluţia bolii şi opţiunile de tratament, asistentul social se ocupă de obţinerea drepturilor legale pentru familie şi pacient, psihologul oferă consiliere psiho-emoţională iar preotul, suport spiritual.